Nabil geeft in een interview met Omroep Brabant aan terug te kijken op een jeugd in Waalwijk die niet zo heel makkelijk was. Zijn redding was jongerencentrum Tavenu in Waalwijk, waar hij ontdekte wat hij goed kon: entertainen.
Geschreven door Arjo Kraak, Omroep Brabant
Nabil, die vorig jaar aan het tv-programma ‘Wie is de Mol?’ deelnam, komt nog graag bij zijn familie in Waalwijk. Maar het is al meer dan twintig jaar geleden dat hij als tiener vol dromen, maar zonder diploma’s, de trein naar Amsterdam nam.
Hij keek terug op een jeugd in Waalwijk die niet zo heel makkelijk was. Zijn vader, een immigrant uit Marokko was een eigen restaurant begonnen, maar overleed plotseling toen Nabil negen jaar oud was. Zijn moeder bleef achter met zes kinderen. “Een achterstandsgezin”, vertelde Nabil later. Als kind keek hij naar Theo Maassen en Hans Teeuwen, maar zoiets zelf doen? Dat leek hem onbereikbaar.
Zijn redding was jongerencentrum Tavenu in Waalwijk, waar hij ontdekte wat hij goed kon: entertainen. Aanvankelijk als human beatboxer, met zijn mond allerlei ritmes maken, waarmee hij in 2006 zelfs Nederlands kampioen werd. Een jaar later ging hij als beatboxer mee naar Afghanistan om de Nederlandse militairen te vermaken.
Nog weer een jaar later speelde hij een rol in ‘Onderweg naar Morgen’. Als stand-up comedian trad hij op in Toomler en in 2015 gooide hij hoge ogen bij het Leids Cabaretfestival. In 2022 speelde hij een hoofdrol in de film ‘Marokkaanse bruiloft’. De dromen die hij had in die trein naar Amsterdam zijn een heel eind uitgekomen. Tot de zomer speelt hij ‘Nee, precies daarom’. Op 23 januari is de première in de Kleine Komedie in Amsterdam.