Yes We Can Clinics meetings

Heb je een behandeling gevolgd bij Yes We Can Clinics? Dan kan je bij Tavenu aansluiten bij de meetings. Dit is een zelfhulpgroep, met als doel dat jongeren elkaar helpen bij het verder groeien in hun herstel. 

Soms zit het mee, soms zit het tegen. Iedere jongere komt in het leven wel eens voor moeilijke momenten en beslissingen te staan. Juist dan is het belangrijk dat jongeren weten waar ze terecht kunnen voor hulp en steun.

In de gemeente Waalwijk hebben vele jongeren in het 40-jarig bestaan van Tavenu hun weg weten te vinden naar het jongerencentrum. Samen met de jongerenwerkers van Tavenu gaan jongeren met hun hulpvraag aan de slag. Vaak weet een jongere met de laagdrempelige hulp vanuit Tavenu of één van haar partnerorganisaties uit de moeilijke situatie te komen. Soms echter, is er meer nodig voor een jongere om diens leven weer op de rit te krijgen.

Voor jongeren met psychische problemen, verslavingen en/of gedragsproblemen is er een specialistische behandeling nodig. Als voor hen niets meer werkt, kunnen ze terecht bij de succesvolle jeugdklinieken van Yes We Can Clinics (YWCC), waar een zeer intensieve en kortdurende behandeling wordt geboden.

De behandeling bij YWCC is erop gericht om de thuisbasis van een jongere te behouden en te herstellen. Na 10 weken keert de jongere terug naar huis, waar hij/zij wordt herenigd met zijn/haar gezin en de bredere omgeving daaromheen. Ook het contact met Tavenu wordt dan vaak weer opgepakt.

Na het nazorgprogramma van 10 weken, dat door de kliniek wordt geboden, kunnen jongeren starten met meetings die op verschillende plaatsen in het land worden georganiseerd. Een meeting is een zelfhulpgroep voor jongeren die in een YWCC kliniek verbleven, met als doel dat zij elkaar helpen bij het verder groeien in hun herstel.

Op initiatief van jongeren zelf zijn YWCC en Tavenu op dit punt een mooie samenwerking aangegaan. Een aantal Waalwijkse jongeren die hun behandeling bij de kliniek hadden afgerond en goed bekend waren met Tavenu kwamen met de vraag om samen een zelfhulpgroep in het jongerencentrum op te starten.

Sinds januari 2022 organiseert Tavenu deze meetings in het jongerencentrum in Waalwijk. Hier bieden jongeren elkaar een steun in de rug, die van onschatbare waarde is. Tijdens de meeting staat ontmoeting centraal, waarin zij hun zorgen, doelen en overwinningen met elkaar kunnen delen. Bij de bijeenkomsten is geen therapeut aanwezig, aangezien het gaat om een zelfhulpgroep die erop is gericht dat jongeren elkaar helpen en steunen. Het voorzitterschap is in handen van één van de jongeren. Vanuit Tavenu zijn er altijd jongerenwerkers nabij om veiligheid, ondersteuning en hulp te bieden waar dat nodig is. Naast het contact met de jongerenwerkers kunnen gebruik maken van de faciliteiten van het jongerencentrum om samen te chillen en ontspannen.

Voor wie: alle jongeren van YWCC zijn welkom, ongeacht hoe lang zij in herstel zijn, ongeacht hoe lang geleden zij in behandeling zijn geweest en ongeacht met welke problematiek zij gekampt hebben.
Wanneer: iedere maandagavond om 19.30
Waar: jongerencentrum Tavenu, Taxandriaweg 13, Waalwijk
Aanmelden: is niet nodig. Er is vrije inloop
Entree: deelname aan de meetings is kosteloos.