29 oktober 2021 / 20:00

Jan Rap en z’n Maat

Jan Rap en z’n Maat gespeeld door Wenstheater

Op 29, 30, en 31 oktober  2021 is het dan eindelijk zover! Wenstheater in Jongerencentrum “De Tavenu” in Waalwijk het bekende verhaal van Yvonne Keuls; Jan Rap en z’n Maat.

Wie kent het verhaal niet van de leeslijst op het eindexamen? Dit bekende Nederlandse boek van Yvonne Keuls is al diverse keren opgevoerd als toneelstuk. Niet eerder is dit verhaal uit de jaren 80 echter vertaald naar een setting uit de hedendaagse tijd. De perikelen uit de jeugdzorg van toen verschillen niet zoveel met die van nu. Daarom voelen de hedendaagse jongeren zich nog steeds aangetrokken tot het verhaal, maar willen ze het wel zien en opvoeren in een achtergrond die voor hen ook herkenbaar is. In Jan Rap en z’n Maat worden in deze voorstelling, beelden, muziek, kleding en rekwisieten uit de jaren 80 gebruikt om het verhaal van nu indrukwekkend op de planken te zetten.

Laat u verassen door het enthousiasme van de jongeren die de jaren 80 laten herleven en het tegelijk herkenbaar maken voor de jongeren van nu. De spelers hebben zich maanden ingeleefd in hun personage. Ze hebben zich onderwerpen als dakloosheid, misbruik, verslaving en onbegrip eigen gemaakt. Hun inzet heeft geresulteerd in een boeiende avond toneel.

U zult worden meegenomen in uw herinnering aan de jaren 80 en tegelijk worden geraakt door de inhoud van het stuk. De muziek, kleding en decor zullen voor u als volwassenen vertrouwd aanvoelen, voor de jongere toeschouwer zal het verrassend zijn om te zien dat de “tijd van toen” niet zo sterk verschilt aan de tijd van nu. Beleef een geweldige avond of middag uit met de talenten van Wenstheater die voor u een bijzondere voorstelling zullen neerzetten.

In De Tavenu zijn alle maatregelen genomen om u te laten genieten zonder dat u zich zorgen hoeft te maken of de regels rondom Covid-19 wel nagekomen worden. De setting zal sfeervol zijn, het aantal plaatsen afgestemd op de 1,5 meter regel zonder dat dit aan de intimiteit afbreuk doet.

Kortom; bent u weer eens toe aan een mooi toneelstuk met inhoud, laat u verassen door de jongeren van Wenstheater. Zij kijken er in ieder geval erg naar uit om u welkom te mogen heten in De Tavenu in Waalwijk!