4 maart 2020 / 20:00 - 21:00

Theatervoorstelling: ‘Lastige ouders’

 

Lastige ouders

Theater over leven met een meervoudig beperkt kind.

Woensdag 4 maart is bij Tavenu de voorstelling ‘Lastige ouders’ georganiseerd voor de medewerkers van Prisma en ouders van hun cliënten. Wij bedanken Pieter Tiddens Familietheater voor deze indrukwekkende en vooral ook leerzame voorstelling.

De voorstelling is het verhaal van een moeder en een vader. Ouders van de liefste jongen ter wereld. Hij kan vreselijk goed zwemmen en kijkt recht in je ziel. Veertien jaar is hij. Maar zijn hoofd zit zo vol herrie dat hij misschien wel altijd twee zal blijven.

In Lastige Ouders nemen zij je mee in hoe het is om met een kind te leven dat voortdurende zorg nodig heeft. Een persoonlijk verhaal over hoe groot liefde en geluk kunnen zijn.

Als moeder van een verstandelijk gehandicapt kind is actrice Marike van Weelden ervaringsdeskundige. Samen met theatermaker Pieter Tiddens heeft zij haar dagboeken bewerkt tot de voorstelling Lastige Ouders. Om een representatief en breed beeld te schetsen, spraken Marike en Pieter in de voorbereiding met diverse ouders en hulpverleners over hun ervaringen met gehandicapte kinderen. Deze ervaringen zijn verwerkt in het verhaal van de voorstelling.Jongerencentrum De Tavenu: Lastige ouders

Lastige Ouders is een familievoorstelling (vanaf acht jaar) bedoeld voor ouders, broers, zussen en familieleden van gehandicapte kinderen. Maar ook voor de mensen die werken in de gehandicaptenzorg zal er veel herkenning en inzicht zijn. Door de professionele aanpak van de makers is het theaterstuk tevens geschikt voor theaterliefhebbers zonder directe affiniteit met het onderwerp.

Studenten die willen gaan werken in de zorg- en welzijnshoek, kunnen middels deze voorstelling ontdekken welk proces de ouders van een gehandicapt kind doormaken, bij het uit handen geven van de zorg. Dit zorgt voor een unieke inkijk waardoor er meer begrip ontstaat en er hopelijk een dialoog ontstaat.

Een integraal onderdeel van de voorstelling is een nagesprek waarin de spelers in gesprek gaan met het publiek. De ervaring leert dat alle toeschouwers, of het nou direct betrokkenen, professionals of geïnteresseerden zijn, deze uitwisseling van verhalen en ervaringen na afloop enorm waarderen.