Tavenu dagbesteding

Als het jou even niet of onvoldoende lukt om mee te draaien in de maatschappij dan kan je bij Tavenu terecht voor een dagbesteding.  Samen gaan we er aan werken dat jij je leven weer zo snel mogelijk op de rit hebt. We gaan met jou op zoek naar activiteiten en klussen, die bij jou en jouw talenten en interesses passen. Positiviteit en eigen kracht zijn hierbij belangrijk.

Bij Tavenu merken we dat er steeds meer jongeren tussen wal en schip (dreigen) te vallen. Dat is misschien bij jou ook wel het geval. Het kan lastig zijn voor je om zelfstandig je weg te vinden en jezelf te ontplooien en/of aansluiting te vinden bij leeftijdsgenoten. Het kan zijn dat het niet zo goed gaat in je privéleven en er kan sprake zijn dat je (vroegtijdig) school hebt verlaten en/of geen werk hebt of een andere dagbesteding.

Samen met een jongerenwerker van Tavenu wordt er gekeken waar jij goed in bent en waar jouw kansen liggen. We gaan je zo stimuleren om ergens beter in te worden. Je hebt wekelijks één-op-één contact met de jongerenwerker en je gaat meehelpen bij allerlei kleinschalige activiteiten zoals: samen schoonmaken, helpen bij social media, helpen bij het plakken en/ of ophalen van billboards, helpen bij koffie en thee zetten, helpen bij het bedenken van spellen of activiteiten. We zorgen er sowieso voor dat het altijd gezellig is. Samen met de andere jongeren en jongerenwerkers houden we gezamenlijk pauze en spelen we een spelletje zoals, kaarten, tafeltennis of de Nintendo Switch. En er is natuurlijk altijd tijd voor een gesprek. Dit doen we tijdens de activiteiten maar we kunnen ook lekker naar buiten gaan voor een wandeling.

De dagbesteding is bedoeld om samen met jou een een tijdsinvulling te vinden en onder de mensen te komen, want van thuiszitten word je vaak niet beter. Tijdens de dagbesteding kunnen we er ook achter komen of jij problemen hebt en waar die liggen. De jongerenwerker kan jou hier dan bij helpen of je kan samen beslissen dat er hulp van een andere organisatie bij betrokken wordt als dat nodig is.

Kortom, samen zetten we alles in het werk om jouw leven weer op de rit te krijgen als het even niet zo lekker gaat. Mocht je hierover meer willen weten, loop dan gerust bij ons binnen of neem contact op met een jongerenwerker van Tavenu.