Taakstraf bij Tavenu

Het kan zijn dat je om wat voor reden dan ook via Bureau Halt of de jeugdreclassering een taakstraf krijgt opgelegd. Deze kan je bij Tavenu uitvoeren.

Een taakstraf is nooit leuk, maar als je die dan toch krijgt dan kan je er beter maar wat van leren. Dat is hoe wij er bij Tavenu over denken. Een taakstraf voer je bij ons altijd uit onder begeleiding van een jongerenwerker. Wij vinden het niet zo belangrijk waarom je die taakstraf hebt gekregen. Wel vinden we het belangrijk om te weten hoe het zo ver heeft kunnen komen. Samen met jou willen we kijken hoe je dat in de toekomst kan voorkomen.

Na een intakegesprek worden de momenten afgesproken wanneer je bij ons komt werken. Ook worden er duidelijke afspraken gemaakt over je taakstraf en bespreken we hoe deze nageleefd dienen te worden. Tijdens je taakstraf verricht je allerlei klussen in en rondom ons jongerencentrum, maar je gaat ook Waalwijk in om daar nuttig werk te verrichten.

Tijdens het werk heb je veelvuldig contact met de jongerenwerker bij wie je, als je daar behoefte aan hebt, je verhaal kwijt kunt en die je kan helpen bij eventuele vragen of problemen waarmee je zit.

Verder vinden wij dat het werken ook gewoon gezellig mag zijn. Er mag gelachen worden en als het uitkomt zetten we de muziek aan, zolang je de afspraken nakomt en er goed wordt doorgewerkt.