Novadic Kentron verslavingszorg

Heb jij problemen hebt met alcohol, drugs, gamen of gokken? Of heb je hier algemene vragen over? Dan kunnen de jongerenwerkers van Tavenu iets voor jou betekenen. Tavenu werkt namelijk nauw samen met Novadic Kentron en wij kunnen samen met jou kijken hoe we het beste om kunnen gaan met jouw vraag of probleem.

Als je vragen over het gebruik van alcohol en drugs, dan kan je in gesprek gaan met de jongerenwerkers van Tavenu. Samen maken we dan een afspraak met een medewerker van Novadic Kentron. Dat doen we gewoon in ons jongerencentrum op een moment dat jou goed uitkomt en de jongerenwerker zal bij deze gesprekken aanwezig zolang jij daar behoefte aan hebt.

Algemene vragen kan je stellen aan de medewerkers van Preventie van Novadic Kentron. Ook kan je vrijblijvend het gesprek aangaan voor een persoonlijk advies. Met hem/haar kunnen we ook afspraken maken voor het geven van voorlichting over alcohol en drugs aan bijvoorbeeld jouw vriendengroep.

Maar soms is dat alles niet voldoende. De problemen die jongeren met drugs kunnen hebben, zijn heel divers en kunnen uiteen lopen van nét iets te heftig experimenteergedrag tot problematisch middelengebruik of zelfs verslaving. Jongeren kunnen bijvoorbeeld problemen krijgen door overmatig gamen, het gebruik van cannabis, GHB, alcohol of combinaties van middelen. Ook dan kan je bij Tavenu terecht.

Loopt jouw gebruik van genotsmiddelen, gamen of gokken echt uit de hand? Of heb je een algemene vraag hierover? Neem dan contact op met een jongerenwerker van Tavenu die jou met de juiste medewerker van Novadic Kentron in contact zal brengen. Je kunt ook de website van Novadic Kentron bezoeken voor meer informatie.