Leren op Locatie

Leren op Locatie is een samenwerking tussen Tavenu en het Koning Willem  college in Den Bosch, waar studenten de niveau 4 opleiding Sociaal Werker volgen. De studenten volgen bij Tavenu een route waarin zij in de praktijk van het jongerenwerk of bij andere organisaties ervaring doen. Tijdens de lessen bij Tavenu worden deze praktijkervaringen gekoppeld aan de theorie van de opleiding om ze zo tot leermomenten te maken.

Het eerste jaar van de opleiding Sociaal werker is gericht op de basis van het beroep en biedt voornamelijk klassikale lessen. Voor de studenten die liever en/of beter in de praktijk leren, is Leren op Locatie in het leven geroepen. Je krijgt dan één dag per week les op school en de rest van de week ben je bij Tavenu. Hier krijg je twee dagdelen per week les in de theorie van een docent van de opleiding.

De rest van de week ben je actief in de praktijk van het jongerenwerk bij De Tavenu waar je tijdens allerlei activiteiten, evenementen en festivals in contact komt met verschillende doelgroepen. Maar je kan ook meedraaien bij andere welzijnsorganisaties in Waalwijk (o.a. Prisma, SamenRKC, Antoniushof, Contour de Twern, Beweegburo). Om de praktijkervaring die je hebt opgedaan in de praktijk om te zetten tot leermomenten, zijn er per week twee dagdelen ingepland met je studiegenoten en een docent. Deze lessen zijn zo ingericht dat de praktijk en de theorie aan elkaar gekoppeld worden. Op deze dagdelen breng je ook bezoeken aan andere organisaties (o.a. Novadic Kentron, AZC, jeugdgevangenis, Leger des Heils en nog veel meer) waar je in contact komt met ervaringsdeskundigen en sociaal werkers.

Wil jij ook de opleiding Sociaal Werker volgen en aansluiten bij Leren op Locatie? Neem dan contact op met onze jongerenwerkers of bezoek de website van Koning Willem 1 college.