Calisthenics

Bij Tavenu staat één van de vetste calisthenicsparken van ons land. Het park is open voor iedereen die deze nieuwe sport beoefent. 

Een groep Waalwijkse boys die aan calisthenics doen, hebben samen met Tavenu geregeld dat dit park er is gekomen. Sponsoren werden geregeld en vergunningen aangevraagd en zo komt het dat Waalwijk beschikt over één van de vetste calisthenicsparken van ons land, maar in ieder geval in de regio.

Calisthenics is een relatief nieuwe sport in ons land. Deze street-workout sport kenmerkt zich door het trainen met het eigen lichaamsgewicht. Bij calisthenics werken lichaam en geest samen tijdens het beoefenen van de sport op het gebied van kracht, stabiliteit, mobiliteit en de factor fun.  Het woord is een samenstelling van twee Griekse woorden, namelijk ‘Cali’ wat staat voor ‘Mooi’ en ‘Sthénos’ staat voor ‘Kracht’. Samen staan deze woorden voor mooie kracht, wat in deze sport beter bekend is als functionele kracht. Daarbij is relatieve kracht (kracht in verhouding tot het lichaamsgewicht) belangrijker dan absolute kracht (hoe meer kilo’s je kan bankdrukken, hoe beter).

Er zijn genoeg redenen om functioneel te trainen met deze street-workout sport. Hieronder een korte opsomming waarom jij aan Calisthenics zou moeten doen:

  • Een fit lichaam
  • Buiten trainen
  • Minder blessures
  • Goedkoop sporten
  • Je bepaalt zelf je niveau

Ga van start met Calisthenics bij Tavenu! Ons park is altijd en gratis toegankelijk en het is de perfecte manier om andere sporters te ontmoeten. Je doet bij elkaar inspiratie op voor een training en helpt elkaar bij de uitvoering van een bepaalde oefening. Verder is er bij Tavenu een trainer aanwezig die je op weg kan helpen met deze geweldige sport. Kom dus gerust langs met je sportkleding of neem contact op met Roberto, jongerenwerker bij Tavenu.

Calisthenics Tavenu trainer Mitchell Schollen Opening calisthenicspark Tavenu